Lumea e impartita in prosti si destepti

Publicat pe

Dumnezeu a creat lumea. Apoi si-a dat seama ca e prea goala, a stat putin pe ganduri, si a creat OMUL. Dar tot nu era bine. Si-atunci a zis sa fie doi, barbat si femeie. Si sa se inmulteasca. Asa, oamenii traiau linistiti pe pamant, alaturi de celelalte vietuitoare. Dar tot nu era bine. Ceva parca lipsea… prea erau toti la fel. Atunci s-a hotarat sa mai lucreze putin la ei. Si i-a impartit in doua tabere: prosti si destepti. De ce asa neaparat? Nu stiu, asa o fi zis el atunci ca e mai bine pentru consultingomenire…

Celor destepti le-a spus: ” Voi sa fiti puternici. Sa conduceti lumea. Sa faceti orice pentru a obtine ceea ce va doriti. Sa va folositi de cei din jur. Sa va ganditi in primul rand la voi. Sa nu munciti decat atat cat vreti, si altii sa asculte de voi. Sa vreti intotdeauna ce e mai bun, si nu cumva sa lasati pe altii sa vi-o ia inainte. Nu e nevoie sa multumiti pentru ceva, toate vi se vor cuveni. Sa strangeti averi si nimic sa nu va lipseasca. Sa aveti succes in tot ce faceti.”

Iar prostilor, deasemenea, a vrut sa le spuna cateva cuvinte: „Voi trebuie sa aveti grija de cei destepti. Sa faceti in asa fel incat sa le fie bine. Sa-i ascultati, sa-i sprijiniti, sa fiti alaturi de ei mereu. Sa nu va pese de voi. Sa va ganditi mereu la altii, si apoi la nevoile voastre. Sa stiti de rusine si de mila. Sa stiti ce e iubirea si s-o impartiti. Si dupa toate astea, sa nu aveti vreo asteptare. Sa fiti multumiti cu ceea ce vi s-a oferit.”

Bag de seama ca lucrurile nu par a se fi schimbat prea mult de atunci. Ma uit in jurul meu, si-mi pare ca lumea asa functioneaza. Alegerea e a noastra si consecintele la fel. O cale de mijloc nu exista, asa e legea firii. Unul castiga, altul trebuie sa piarda. Iar intrebarea este: ” Totusi, cum e mai bine?”

Lumea e impartita in prosti si destepti. Nu neaparat in ordinea asta…

Foto: bcc-wv.com

Anunțuri

Un gând despre „Lumea e impartita in prosti si destepti

    orizont alternativ a spus:
    12 August 2015 la 6:24

    Pe langa prosti si destepti, mai exista categoria celor bogati. De obicei sunt prosti, insa ii conduc intotdeauna pe cei destepti.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s